Uutiset

Maanantai, Tammikuu 8, 2018, 11:36

HRT-osakilpailujen yhteydessä ajettava tasanopeussarja on tänä vuonna näkyvämmin mukana.

Aikataulullisesti kisoissa saattaa tulla tiedotustyön kannalta suuriakin ongelmia, mutta olisi mukava, jos voittajapari etsisi minut (040 580 4620) käsiini kisan jälkeen ennen kuin poistuu paikalta. Yritetään ottaa haastattelu nauhalle, mikä helpottaisi kovasti. (Välittäkää tietoa myös ei-HRCF:n jäsenillekin.)


Alla oleva tiedote on tasanopeussarjan työryhmän laatima:


Vuodelle 2018 sarjasääntöihin tehtiin muutoksia helpottamaan kilpailijoiden toimintaa ennen kilpailua ja sen aikana.


Ilmoittautuminen tehdään KITI-järjestelmässä AKK:n nettisivujen kautta. Kaikki ilmoittautumiseen tarvittava tieto löytyy kyseisen kilpailun säännöistä. Kerran ilmoittauduttuanne tiedot löytyvät valmiina järjestelmästä seuraavaa kilpailua varten.


Vaihtoehtoinen ilmoittautuminen kilpailun sihteerille sähköpostilla, jos kuljettajilla ei ole Motorsport ID:tä tai käytetään Autoliiton AL-lisenssiä.


Tasanopeuskilpailijamäärän hiipuessa haluttiin kynnystä lajin aloittamiseen alentaa, ja tähän tarpeeseen luotiin uusi luokka. Tässä luokassa sähköiset, auton ulkopuolelta tietoa saavat
lisälaitteet on kielletty. Matkaa mittaavat aikakauden tai ns. retromittarit ovat sallittuja, kunhan ne eivät mittaa tasanopeutta. Ajatuksena on, että ajaminen tapahtuu kilpailun järjestäjän jakaman tarkemman tiekirjan mukaan, jolloin ainoat tarvittavat lisälaitteet ovat kello ja matkamittari (joka voi ottaa virtansa auton sähköistä).

Kaikkien kilpailujen EK-matkat sekä mittarintarkastusmatkat mitataan samalla Terra Trip GPS-tripillä samojen henkilöiden toimesta.

Matkapuhelimen käyttö tasanopeustehtävän aikana on kielletty.
Kilpailujen aikatauluja on tiivistetty, ja esimerkiksi maalinjälkeinen Parc Fermé on poistettu.


Turvatarkastus suoritetaan toisesta osakilpailusta lähtien   lähtöalueella 30 minuuttia ennen omaa lähtöaikaa. Lammilla talvisista olosuhteista johtuen turvatarkastus on ralliautojen kanssa hallissa.


Sarjassa kilpaillaan samoin kuin HRT-sarjassa vain  luokkavoitosta. Lisäksi jaetaan lisäpisteitä FIA:n sääntöjen mukaisesti D, E ja F ikäkauden autoille. D 3 pistettä, E 2 pistettä ja F 1 piste kilpailun maaliin ajaneille edellä mainittujen ikäkauden autokunnille.


Lisätietoja sarjasta antaa Paavo Virtanen, paavo@printsport.fi tai puhelimitse 050 36 35 340

–Tasanopeustyöryhmä


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 1343968